Wavepunch.nl
Webblog van Marjolijn Timpers en Willem Baarslag
Abonneren
  • Abonneer je voor nieuwe artikelen op dit blog!
Onze camper

Weetjes

Onze camper is weliswaar niet heel groot, maar voor ons groot genoeg. Maar soms zie je van die enorme grote campers. We stonden op de camping bij Rovaniemie, er kwam zo’n grote naast ons staan. Die meneer opende achter een luik, we zagen het voorwiel van een Smartje. Hij kon hem zo in de camper rijden. Met moeite zou  1 wiel van mijn Smart in onze camper geduwd kunnen worden.

Boven in Finland stonden we op een kleine camping. Bij Feodor, een rus. Een beetje smoezelig mannetje. Bij alles wat we  zeiden of vroegen zei hij :”jo, jo”. Hij sprak geen woord engels en hij begreep dus niets.  Op een gegeven moment gaf hij aan dat hij de sauna wel aan wilde zetten voor ons en dan konden we koelen in het meertje, een sprintje van een meter of 20. Nou, :”no,no”. Dus   ’s avonds kwamen er allerlei beetje vreemde bezoekers naar het café wat bij de camping hoorde. Op een gegeven moment wilde ik gaan douchen, bleek dat de sauna volop loeide en de douche stond in de open ruimte ervoor. En ramen zonder gordijnen aan alle kanten. Ik terug naar de camper en ik zei tegen Willem dat ik dat toch wel een beetje griezelig vond. Willem lachte me uit. Nou, dus toch maar weer terug naar de douche. Uitkleden, douchen, aankleden kan soms heel snel. Gelukkig maakte er niemand gebruik van de sauna. Een uurtje later zag ik 2 dikke dames naar de sauna gaan. Ik zei tegen Willem dat de douche vrij was, dat ik de laatste had zien weggaan. Och jammer, Willem wilde pas later op de avond!!

Toen we bij Pim en Roos waren in Zweden, gingen Roos en ik een stukje lopen. Na een poosje kwamen we een groepje rendieren tegen. Ik kon er heel dicht bij komen om een foto te maken. In het noorden van Scandinavië zijn wij misschien wel een paar honderd tegen gekomen. Elanden zie je niet veel, ik denk dat wij er een stuk of 8/9 gezien hebben. Elanden zijn schuwe beesten

24 juni stonden aan een haventje bij een pension. Toen we vroegen of we er konden blijven staan, was dit prima, als we er geen bezwaar tegen hadden  dat er ’s avonds een groot kampvuur werd gemaakt, want het was een feestdag.  Nou, dat leek ons alleen maar gezellig. Er kwamen steeds meer mensen, sommigen gingen naar het restaurant, anderen gingen naar de bbq plek. Ondertussen had ik al opgezocht dat in Noorwegen de  Middernachtzon werd gevierd met grote kampvuren. Wij zaten er helemaal klaar voor, kom maar op met het feest!  Komt de eigenaar op een gegeven moment met  een grote gasbrander, steekt  het vuur aan en loopt weg! En er kwam helemaal niemand om er omheen te dansen, of er bij te gaan drinken, of wat meer, wat wij ook maar verwacht hadden. Raarrrrr.